Байерн Мюнхен подчини Бенфика с 2:0 като гост в двубой от група "Е" на Шампионската лига, игран на стадион "Луж".

Германският хегемон тотално надигра своя противник през първото полувреме, откривайки резултата чрез Роберт Левандовски в десетата минута. Ариен Робен изпорти две отлични положения, а Мануел Нойер спаси своите от сигурен гол, отразявайки удара на Салвио при една от редките смислени акции на "орлите".

В 54-ата минута мюнхенци удвоиха аванса си след образцова контраатака, демонстрирайки отборен дух. Тя беше завършена от рожбата на Бенфика Ренато Санчес, който отказа да празнува и беше възнаграден с бурни аплодисменти от станалите на крака португалски фенове. До края германците владееха инициативата и спокойно изчакаха последния съдийски сигнал.

Байерн Мюнхен е на втора позиция с актив от три точки, защото отстъпва по голова разлика на лидера Аякс, победил гръцкия АЕК с 3:0 по-рано днес.


Баварците взеха инициативата в самото начало, но дълбоката преса на домакините не позволяваше да се стигне до интересни положения пред пазената от Влаходимос врата. Ариен Робен финтира няколко бранители и заложи на силен изстрел, но се получи рикошет и опасността отмина.

В десетата минута Байерн откри резултата. Атаката беше започната от бившия футболист на "орлите" Ренато Санчес, който разтегли по левия фланг на атаката. Рибери пусна за Давид Алаба, който върна по земя в наказателното поле и там Роберт Левандовски демонстрира головия си нюх, пращайки кълбото в долния ляв ъгъл.

Не след дълго пред гостите се откри нова невероятна възможност, но този път излезлият сам срещу вратаря Ариен Робен не успя да намери път за топката към мрежата. Холандецът пробва прострелно центриране към Хамес Родригес, но колумбиецът не намери вратата.

Преди да изтече половин час игра Бенфика създаде първото си интересно положение и беше близо до изравняването, но Мануел Нойер направи фантастично спасяване срещу Салвио. Малко след това и Боатенг се оказа преграда пред топката.

Пет минути преди паузата пред Робен се откри нова страхотна възможност, но той реши да заложи на силата и Влаходимос успя да спаси сигурно попадение.

Байерн продължи да играе класно след почивката и в 54-ата минута удвои след изключително красива контра, започнала с петичката на Робен. Ренато Санчес пробяга половин терен, топката мина през Левандовски, Рибери и Хамес, след което португалецът заби кълбото във вратата на любимия си отбор. Той отказа да празнува гола и беше възнаграден с бурни аплодисменти от публиката на "Луж".

След час игра Нойер направи второ великолепно спасяване в мача, отказвайки Диас. Байерн отново се втурна напред, но този път влезлият като резерва Серж Гнабри не се възползва от своя шанс. Последният все пак прати топката в мрежата по-късно, но беше в положение на тънка засада.

В заключителната част на срещата Бенфика поглеждаше по-често в предни позиции, но винаги липсваше нещо в завършващата фаза и гостите не бяха реално застрашени. В последните секунди Робен получи трета златна възможност, но пак беше спрян от вратаря, за да се стигне и до пропуск на Гнабри.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iySTNhzMip8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>


Бенфика - Байерн Мюнхен 0:2

0:1 Роберт Левандовски - 10'
0:2 Ренато Санчес - 54"

 

Бенфика: Влаходимос, Жардел, Диас, Алмейда, Грималдо, Фейса, Пици (Силва - 62'), Фернандеш (Живкович - 75'), Салвио (Габриел - 62'), Черви, Сеферович

Байерн Мюнхен: Нойер, Боатенг, Хумелс, Алаба, Кимих, Мартинес (Мюлер - 88'), Ренато, Рибери (Гнабри - 62'), Робен, Хамес (Горецка - 79'), Левандовски