Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач не скри задоволството си от лекотата, с която баварският колос срази Бенфика с 2:0 насред Лисабон снощи.

Разликата в резултата можеше да бъде много по-голяма, като само Ариен Робен изпорти три чисти голови положения.

"Ние искахме да стартираме добре както в Бундеслигата, така и в Шампионската лига. Бяхме наясно, че Бенфика е изключително добър отбор, който се опитва да стигне бързо до стрелкова позиция", обясни хърватинът.

"Ние трябваше да се борим. Пропуснахме доста възможности и трябваше да си решим мача много по-рано. Искаме да стигнем далеч в Шампионската лига. Трябва да останем фокусирани, защото сме наясно, че ще бъдем преследвани от всички."

"Много се радвам за Ренато и за целия отбор. Санчес беше изключителен още по време на подготовката. И снощи дойде неговото време. Всички знаем, че той може да играе футбол. Не забравяйте обаче, че той е младо момче. казах му да играе опростено и спокойно, защото може. Той си пожела да вкара два гола. Искам да поздравя всички зрители на стадиона, които приветстваха своето дете с такива аплодисменти. Благодаря", добави Нико.