Байерн Мюнхен продължава без грешка този сезон, надигравайки Шалке с 2:0 като гост в двубой от четвъртия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Фелтинс Арена".

Шампионите дръпнаха рано-рано в резултата с попадение на Хамес Родригес, който материализира видимото превъзходство на своите.

Постепенно момчетата на Нико Ковач понамалиха темпото, но в средата на втората част получиха дузпа и Роберт Левандовски не пропусна от бялата точка.

Байерн Мюнхен се върна на върха в таблицата с пълен актив от 12 пункта, докато Шалке вече е на дъното без спечелена точка.


Баварският колос упражни зверски натиск още от самото начало и домакините буквално не знаеха къде се намира топката, като на няколко пъти само успяваха да изчиствах в поредица от корнери. При една от поредните приказни акции на гостите Томас Мюлер завърши с мощен, но висок удар.

Логичното се случи в осмата минута при поредното изпълнение на ъглов дар за шампионите. Джошуа Кимих центрира към близката греда и там най-високо се извиси Хамес Родригес, разписал се с глава във втори пореден кръг.

Тъкмо беше изминал четвърт час игра, когато Шалке сътвори много добра акция. Франко Ди Санто излезе на стрелкова позиция леко по диагонала и шутира, но Мануел Нойер не беше затруднен и улови. След това Налдо засече с глава, но неточно.

Шут на Алаба беше спасен от Ралф Ферман, а малко след това вратарят на Шалке спаси елегантното копване на Хамес Родригес, излязъл сам срещу него. Левандовски засече с глава, но не уцели вратата, а преди да изтече половин час игра Алаба разтресе напречната греда с изстрел от дистанция.

Пет минути след почивката Хамес направи пропуска на мача, пропускайки на празна врата след страхотния извеждащ пас на Франк Рибери отляво. На отсрещната врата Сане стреля неточно с глава.

В средата на второто полувреме Хамес Родригес се строполи в наказателното поле след контакт с Шьопф и арбитърът правилно посочи бялата точка. Роберт Левандовски застана зад топката и стреля силно в долния десен ъгъл. Ферман усети ъгъла и докосна топката, но не успя да спаси.

Страхотен снаряд на Давид Алаба от фаул в 78-ата минута можеше окончателно да ликвидира интригата, но Ферман направи феноменално спасяване. До края гостите спокойно владееха инициативата и техният аванс не беше застрашен в нито един момент.


Шалке - Байерн Мюнхен 0:2

0:1 Хамес Родригес - 8'

0:2 Роберт Левандовски - 64', дузпа


Шалке: Ферман, Налдо, Настасич, Сане, Маккени (Бенталеб - 54'), Руди, Шьопф, Калиджюри, Ди Санто (Арит - 65'), Ут (Бургщалер - 73'), Емболо

Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Хумелс, Алаба, Кимих, Тиаго, Горецка, Хамес (Ренато - 87'), Рибери (Гнабри - 84'), Мюлер, Левандовски (Вагнер - 79')