Байерн Мюнхен се изложи, завършвайки 1:1 с Аугсбург в двубой от междинния пети кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Така за първи път този сезон момчетата на Нико Ковач губят точки след седем успеха във всички турнири.

Шампионите направиха куп пропуски към края на първото полувреме и в началото на второто заслужено откриха резултата чрез неостаряващия Ариен Робен, който беше изведен от Серж Гнабри.

В 86-ата минута доскорошният футболист на мюнхенци Феликс Гьотце ги попари. Братът на Марио Гьотце се възползва от грубата грешка на Мануел Нойер и реализира с гърди.

След първото равенство между двата отбора в 15 шампионатни мача Байерн остава на върха с 13 точки, а Аугсбург е 12-и с пет пункта.


Гостите стигнаха до първото интересно положение, но силния удар на Каюби изобщо не затрудни Нойер, който боксира. Постепенно експерименталният състава на мюнхенци тръгна в атака и първо Томас Мюлер нацели лявата греда, а след това снарядът на Ренато Санчес мина покрай целта.

Последва сравнително спокоен период в мача, в който липсваха опасните атаки и завършващият пас, който евентуално да застраши една от двете врати. Сандро Вагнер отправи неточен удар с глава, а след това вратарят на гостите се намеси при втория шут на Ренато в срещата.

Чак към края на първата част положенията рязко заваляха. Андре Хаан не се възползва от излизането на Нойер и позволи на Матс Хумелс да блокира слабия му удар.

След това домакините буквално обезумяха, но по два груби пропуска направиха Сандро Вагнер и Ренато Санчес, като таранът дори излезе сам срещу вратаря, но стреля право в тялото му. При една интересна ситуация пък Луте спаси страхотният удар на Гнабри.

Още в началото на второто полувреме Матс Хумелс игра с ръка в наказателното поле на Байерн, но реферът прецени, че действието се развива бързо при малка дистанция. Буквално минута по-късно шампионите откриха резултата след контра, при който Гнабри подаде на Ариен Робен и той завърши с мощна тупалка.

Пореден удар на Ренато Санчес в мача беше спасен, а после дойде нов скучен период, в който домакините владееха топката, но не стигаха до нищо интересно в заключителната трета на игрището.

Близо четвърт час преди края на редовното време Давид Алаба стреля опасно от фаул, но вратарят успя да парира, за да се намеси след това и при опита на Франк Рибери да го изненада.

В 84-ата минута Байерн отново вкара топката във вратата на съперника, но голът бе отменен заради тънка засада на Томас Мюлер. Германецът върна жеста на Рибери при опита за двойно на французина, като крилото на баварците реализира в близкия ъгъл.

Само две минути след това Аугсбург шокиращо изравни резултата след много груба грешка на Нойер. Вратар №1 в света от 2013 до 2016 година изпусна нелепо топката с ръце при изпълнение на корнер и Феликс наказа бившия си отбор, вкарвайки с гърди отблизо.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/1VYCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Байерн Мюнхен - Аугсбург 1:1

1:0 Ариен Робен - 48'

1:1 Феликс Гьотце - 86'


Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Хумелс, Кимих, Горецка (Алаба - 46'), Мартинес, Ренато, Мюлер, Гнабри (Рибери - 59'), Робен, Вагнер (Тиаго - 75')

Аугсбург: Луте, Кедира, Хинтерегер, Гувелеув, Макс, Фрамбергер, Байер, Моравек (Феликс Гьотце - 61'), Хаан, Каюби, Грегорич (Кордоба - 77')