Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус изрази мнение, че никога досега не е виждал отбора в толкова лошо състояние.

Както е известно, вчера баварският колос допусна изключително срамно поражение с 0:3 от Борусия Мьонхенгладбах насред своя стадион "Алианц Арена".

Това беше общо четвъртата победа на "жребчетата" в Мюнхен, като тя е и най-изразителната от всички. В последните четири сезона и половина Гладбах вече има положителен баланс срещу хегемона.

"Не мога да си спомня кога за последно съм виждал Байерн да играе толкова зле, дори и по мое време. Нямаше никакъв ентусиазъм, никакъв език на тялото, никаква емоция. Това не е модерен футбол", размаха пръст световният шампион и носител на Златната топка за 1990 година.

"Левандовски изобщо не беше на терена духом, игра без настроение. Не ми хареса и поведението на отбора в отбрана. Байерн не играе компактно, това не е Байерн. Играта е бавна. Зюле не стои добре при първия гол и оставя свободно пространство в центъра. Това е лошо поведение в защита."

"При втория гол Матс Хумелс пък направи нещата лесни за Щиндъл. Не ми се иска да съм в Мюнхен следващата седмица. Горецка беше като чуждо тяло. Сега лидерите на Байерн трябва да вземат нещата в свои ръце. Поздравления за Гладбах, те се справиха много добре", добави Матеус.