Легендата на германския футбол Лотар Матеус смята, че стражът на Байерн Мюнхен Мануел Нойер трябва да загуби титулярното си място в националния отбор.

"В момента Нойер не притежава формата и не излъчва сигурността, които имаше преди тежката си контузия. Той не е в състоянието, в което печелеше наградата за най-добър вратар в света четири поредни години", коментира Матеус.

"Неговият наследник трябва да бъде вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген, който играе на световно ниво от години. Той заслужава шанс да излезе като титуляр във важен мач, дори ако Нойер е на разположение."

"Има играчи, които трябва да се борят със себе си и с проблеми в клубовете си. Това са Нойер, Джером Боатенг, Матс Хумелс, Тони Кроос, Томас Мюлер. Те са най-опитните, но в момента изобщо не държат нещата под контрол."

"Аз останах доста изненадан от избора на Йоахим Льов за стартов състав срещу Холандия", добави Лотар, акцентирайки върху неуспешните изяви на Нойер, Боатенг, Хумелс и Мюлер с Байерн напоследък (4 поредни мача без победа във всички турнири), както и върху слабите изяви на Кроос с екипа на попадналия в криза Реал Мадрид (три загуби в четири мача).