Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен изрази мнение, че лидерът в Бундеслигата Борусия Дортмунд изобщо не е за подценяване. "Жълто-черните" имат 17 пункта на сметката си, с четири повече от заемащите шесто място баварци.

Вестфалци са отборът с най-много спечелени точки (10) след изоставане в резултата този сезон, ако се вземат под внимание отборите в петте водещи първенства.

"Борусия Дортмунд е много голям противник. При другите трябва да изчакаме, за да видим още колко дълго време ще издържат с това темпо. За мен класирането е супер, нали всички искаха точно това? Доскоро се твърдеше, че в Бундеслигата е скучно заради Байерн", заяви холандецът.

"Ако сега ние бяхме на върха в таблицата с преднина от пет точки, със сигурност пак щеше да се заговори, че е много скучно. Ние трябва да останем спокойни в клуба и да видим какво трябва да подобрим. Ако мислим прекалено много и вкарваме стрес, ще отидем в грешната посока."

"Ако отдаваме прекалено голямо значение на последните мачове, ще влезем сами в криза. Аз съм убеден, че тук ставам дума за малки детайли. Имаме нужда от една победа и тогава нещата ще бъдат различни. Трябва да освободим съзнанието си и да се забавляваме."

"Лалето" говори и за общата възраст (69) на тандема "Робери", заформен от него и Франк Рибери: "И двамата струваме много, както преди. Но сега се дискутира за годините ни. Не сме толкова стари! Ние сме личности със свое мнение. Има можещи и неможещи, а не млади и стари".