Ръководните фактори в Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге и Ули Хьонес дадоха съвместна пресконференция, на която заплашиха със съд определени медии заради твърде критично отношение към клуба. Двамата бяха категорични, че няма да толерират повече подобни писания в пресата.

Руминиге започна пресконференция с цитат от германската конституция, в която се казва, че човешкото достойнство е неприкосновено. Румениге добави, че някои от критиките са възмутителни и унизителни.

"Когато чета за Мануел Нойер, оставам без думи. Искам да ви напомня, че Мануел четири пъти е вратар номер 1 в света на годината. Няма да допуснем повече подобни писания. Ще защитим нашия треньор, играчите и клуба", каза Румениге.

Байерн няма победа в последните си четири мача във всички турнири и е едва шести в класирането на Бундеслигата. Ръководството опроверга слуховете за смяна на старши треньора Нико Ковач и му гласува доверие. 

"Трябва да минимизираме грешките в защита и да си вкарваме положения. Животът е възход и падение. Трябват ни победи, за да се вдигнем", коментира Нико Ковач.