Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес си навлече гнева на медии и специалисти след вчерашната пресконференция, на която скастри на няколко пъти журналистите, присъстващи на вербалния екшън.

Под обстрела на боса попадна бившият ляв бек на тима Хуан Бернат и няколко журналисти, които разкритикуваха клуба за продажбата на испанеца в ПСЖ.

"Нима смятате, че Байерн зависи от някакъв си Хуан Бернат?! Човек, който не играеше редовно, а когато го правеше, нищо не зависеше от него?! Знаете ли кога решихме да продадем този футболист? Още по време на мача със Севиля в ШЛ, когато заради негови грешки за малко да отпаднем! Заради лайн**ата му игра! Загубата от Гладбах не се дължи на липсата на Хуан Бернат! Та в този мач като титуляр игра Давид Алаба! Ще си говорим пак в края на сезона. Казах - в края на сезона ще видим дали ние сме прави или вие", беснееше Ули пред микрофона вчера.

Агентът на Бернат Хосе Тарага не остана длъжен: "Ние винаги сме смятали, че Байерн е голям клуб, в който хората се държат професионално. Мислим го и сега. Но изказванията на президента Хьонес удариха на камък. Президент на голям клуб не говори по този начин".

Както е известно, според куп експерти Байерн е направил грешка с продажбата на Бернат, защото така е останал само с един ляв бек - Давид Алаба. Хьонес обаче контрира, че като такъв може да играе и Рафиня, чиято контузия е поставила баварците в трудна ситуация, а не липсата на Хуан...