Майнц - Байерн Мюнхен, среща от 26-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Кофейс Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Рафиня, Контенто, ван Буйтен

Халфове:  Швайнщайгер, Кроос, Гьотце, Робен, Мартинес, Рибери, Шакири, Хойберг

Нападатели:  Манджукич, Писаро, Мюлер, Грийн

Контузени: Бадщубер, Тиаго Алкантара

 

Прогноза на Gol.bg:

Математически Байерн може да стане шампион още този кръг, но от Майнц увериха, че ще направят всичко възможно, за да отложат "бирените душове" в Мюнхен.

Баварците спечелиха последните си три мача срещу този противник, вкарвайки минимум по три попадения. Последната победа на домакините над този опонент дойде през ноември 2011 година.

Европейският и световен клубен шампион винаги е печелил срещу днешния си противник, след като е успял да открие резултата - общо девет пъти.

Момчетата на Томас Тухел загубиха само един от последните си 11 срещи и заслужено се намират в Топ 5, само на три точки от зона Шампионска лига.

Тухел има три победи в 9 мача срещу Байерн, като според мнозина специалисти той притежава способностите да води мюнхенци след време. Към момента нито един друг треньор в Бундеслигата няма 33% успеваемост срещу Байерн.

Макар Майнц да е един от най-стабилните отбори през сезона и третият най-добър през 2014 година, тимът допусна загуби на свой терен срещу всички германски участници в Шампионската лига (Дортмунд, Шалке и Леверкузен). Дали Байерн няма да се присъедини към тази група?

Майнц и Байерн са отборите с най-много голове, реализирани от появили се като резерви футболисти. Водачът в голмайсторската листа в първенството Марио Манджукич се намира в серия от 6 мача, в които не спира да бележи.

Пренаситените от победи баварци се намират в надпревара само със собствените си рекорди през този сезон в Бундеслигата. Срещу физически добре подготвен и мотивиран отбор, който разчита на вярната си публика, Байерн може да се подхлъзне и да загуби точки.

Ако победната серия (17 поредни успеха) на мюнхенци е на път да приключи този сезон, то няма по-подходящ противник от Майнц, който може да го стори. Затова ще потърсим частичната изненада и ще заложим на равенство.

 

Резултат:  Майнц - Байерн Мюнхен  1:1