Четирима основни футболисти на Байерн Мюнхен са недоволни от работата на треньора Нико Ковач, въпреки постигнатите пет победи и едно равенство в последните шест мача във всички турнири.

В събота баварският колос гостува на лидера в Бундеслигата Борусия Дортмунд в голямото дерби на кръга и при евентуално поражение ще се озове на цели седем точки зад вестфалци.

В Мюнхен потушиха страстите след напрежението, дошло от публикацията на Лиза Мюлер. Съпругата на Томас Мюлер публично разкритикува Ковач, след това изтри публикацията си и се извини. В Германия се питат дали лиза би си позволила подобно действие, ако самият Томас не е критикувал треньора си в домашна обстановка...

Според списание "Кикер" проблемното за Ковач каре включва Мюлер и други трима опитни футболисти - Франк Рибери, Ариен Робен и Матс Хумелс. Те не били щастливи и хърватинът усещал недоволството им, идващо от честите ротации и липсата на сигурност по отношение на стартовия състав.

Тарторите били на мнение, че отборът няма ясна тактика и план по време на мачовете си. Ковач твърдо държал на системата 4-1-2-2-1 и нямал резервен план, когато нещата не вървят.

Асовете на баварския колос нямали усещане за добър игрови ритъм и затова не показвали характерната за тях мотивация. Така автоматично се сривала йерархията в съблекалнята. Наставникът така и не получил подкрепата на спортния директор Хасан Салихамиджич, който предпочитал да го играе "добрия приятел" с всички и постепенно загубил авторитет пред футболисти и треньори.

Изданието допълва, че босовете на Байерн ще застанат зад Ковач и при евентуална загуба в Дортмунд, но дните на специалиста в Мюнхен вече изглеждат преброени, като неговата ситуация започва да напомня тази на уволнения в началото на миналия сезон Карло Анчелоти.