Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес защити бранителя Матс Хумелс, който призна, че е играл болен срещу Борусия Дортмунд в дербито на кръга в Бундеслигата миналата събота.

Матс беше разминаван като малка гара от бързите играчи на вестфалци и в крайна сметка призна, че не се е чувства по най-добрия начин преди мача заради температура и запушен нос.

"Вечерта преди финала на световното през 1974 година имах 39 градуса температура. Но не казах нищо на селекционера Хелмут Шьон, защото нямаше да ме пусне в игра (смее се). Никой нямаше да ме остави да играя. Бях като луд цялата вечер. И навярно играх с 37.5-38 градуса. Но веднъж в живота играеш финал на световно", заяви Хьонес.

"В сравнение с мен Хумелс имаше лека хрема. Все пак нашият лекар нямаше да го остави да играе, ако ситуацията беше по-сериозна. Треньорът го е питал на почивката дали иска смяна. Нека не преувеличаваме. В Дортмунд се получи супер мач. Ние играхме в продължение на един час прекрасен футбол срещу противник, който в момента е абсолютна класа на всички фронтове", заключи Ули.