Хегемонът в Германия Байерн Мюнхен се прицели в новата звезда на Бундеслигата Лука Йович от Айнтрахт Франкфурт, съобщава Bild.

Лично треньорът на баварците Нико Ковач настоява за привличането на 20-годишния сърбин. Той познава отлично качествата на острието от съвместния им престой на "Комерцбанк Арена". Хърватският спец вече е заявил на шефовете си, че иска Йович и е получил положителен отговор. Евентуалният трансфер обаче няма да стане факт преди лятото на 2019 г.

Йович е собственост на Бенфика, но за втори пореден сезон играе под наем в Айнтрахт. Той привлече вниманието към себе си с петте гола в мача срещу Фортуна Дюселдорф, спечелен със 7:1. След 11 кръга в Бундеслигата сърбинът е лидер в голмайсторската листа с 9 попадения.

Той се разписва на всеки 62 минути в първенството, което е далеч по-добър показател от този на Роберт Левандовски. През кампанията звездата на Байерн Мюнхен вкарва един път на 127 мин.

Отделно Йович има и 2 асистенции в Бундеслигата и 3 гола в Лига Европа, където Айнтрахт има 4 победи от 4 мача в компанията на Лацио, Олимпик Марсилия и Аполон Лимасол. През миналия сезон в Германия той наниза 8 попадения в 22 срещи в Германия.