Крилото на Байерн Мюнхен Франк Рибери няма да получи престижната спортна награда Бамби заради скандала с френския журналист Патрик Гию, с когото се познават от години.

Кикер и вестник Билд твърдят днес, че Рибери се е извинил на френския телевизионен журналист, когото удари три пъти и след това блъсна в гърдите след мача с Борусия Дортмунд в събота. 

Двамата са се срещнали в Мюнхен в сряда в присъствието на президента Ули Хьонес и на спортния директор Хасан Салихамиджич. Според медиите изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге е бил бесен от случката и е разпоредил да се тушира по най-бързия начин, за да не влияе на имиджа на клуба.

Инцидентът коства на Рибери наградата Бамби, която трябваше да му бъде присъдена заедно с Ариен Робен като признание за креативната им игра в Бундеслигата. 

"Ние като медия не приемаме подобно отношение към други колеги от медии. Така че наградата няма да му бъде присъдена", коментират представители на Hubert Burda Media. Интересното е, че холандецът също няма да получи отличието заради своя съотборник.

"Ние говорихме дълго време за случилото се след мача в Дортмунд. Разбира се, че постъпката ми е грешна. Извинявам се на Патрик и семейството му. Бях много емоционален след мача и се надявам, че темата вече е приключена", каза Рибери в обръщение на официалната страница на Байерн Мюнхен в интернет.