Защитникът на Байерн Мюнхен Джером Боатенг отговори на критиките на треньора на Фортуна Дюселдорф Фридхелм Функел (на снимката долу), но направи голям гаф.

Как започна всичко: след сензационното равенство 3:3 между баварците и Фортуна специалистът си позволи да коментира играта на германския национал.

"Когато гледам как действа Боатенг при втория ни гол, това си беше направо драматично, човече... Той прави две стъпки напред, само защото не иска да тича след топката. Такова нещо не трябва да се случва на играч от световна класа", бе заявил Функел.

Реакцията на Боатенг не закъсня: "Тези негови думи са малко неуважителни. Аз не си задавам въпроса дали той държи отбора си под контрол, когато губят с 0:6 или 0:7 в Дортмунд".

Пикантното е, че Функел и неговите момчета изобщо не са играли срещу лидера в таблицата този сезон, като мачът между двата отбора в Дюселдорф е насрочен за 18 декември.

Справката показва, че Нюрнберг е отборът, паднал с 0:7 в Дортмунд, а тежкото поражение на Фортуна Дюселдорф с 1:7 дойде във Франкфурт, където Лука Йович изригна с пет гола за Айнтрахт.