Байерн Мюнхен разби Нюрнберг без никакви проблеми с 3:0 в двубой от 14-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Шампионите изиграха един от най-добрите си мачове през сезона и тотално надиграха своя противник. Роберт Левандовски вкара и двете попадения през първото полувреме.

Десетина минути след почивката Франк Рибери ликвидира интригата с първия си гол за сезона, разписвайки се за първенство в 12-а поредна кампания за баварците.

По този начин Байерн Мюнхен събра 27 точки и се изкачи на трета позиция, докато Нюрнберг остана с 11 пункта, но вече е в зоната на изпадащите.


Баварците наложиха свиреп натиск и в деветата минута напълно заслужено откриха резултата чрез Роберт Левандовски, който се оказа най-съобразителен при изпълнения от Джошуа Кимих корнер, засичайки с глава.

Гостите не можеха да си поемат въздух и продължаваха да се бранят дълбоко в своята половина. Преди изтичането на час игра шут на Рибери доведе до неприятен за Бредлов рикошет, но вратарят на Нюрнберг се справи. Томас Мюлер се пробва от малък ъгъл, но без никакъв успех.

Снаряд на повратливия Серж Гнабри мина високо над целта, а малко след това Левандовски изпорти чудесна възможност след перфектната отбора игра на Мюлер и Гнабри в пеналта.

В 27-ата минута Байерн удвои по доста интересен начин. Леон Горецка отправи феноменален фалцов изстрел извън наказателното поле и топката се отби в напречната греда, след което попадна на крака на Левандовски и той вкара на празна врата.

До края на първото полувреме баварците имаха още три интересни положения - Мюлер беше отказан от вратаря, волето на Левандовски мина встрани, а завършекът на Боатенг профуча високо. 

Домакините можеха да се разпишат веднага след почивката, когато Джошуа Кимих стреля по змея след прекрасно хрумване на Левандовски, но Бредлов спаси. Това обаче се случи малко по-късно, когато Франк Рибери направи успешна добавка след спасения удар на Гнабри.

В средата на първото полувреме Керк получи най-добрата възможност за Нюрнберг в мача, но беше блокиран и спечели само корнер, от който не произлезе нищо съществено.

Четвърт час преди края на редовното време влезлият като резерва Кингсли Коман пробва диагонален шут, но покрай гредата. 

В заключителната част на мача Мануел Нойер трябваше да отрази удар на Петрак при една от малкото акции на противника. В 90-ата минута пък Кимих уцели гредата с далечен шут.


Байерн Мюнхен - Нюрнберг 3:0

1:0 Роберт Левандовски - 9'
2:0 Роберт Левандовски - 27'
3:0 Франк Рибери - 56'


Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Боатенг, Алаба, Рафиня, Кимих, Горецка (Тиаго - 63'), Гнабри (Вагнер - 75'), Мюлер, Рибери (Коман - 63'), Левандовски

Нюрнберг: Бредлов, Мюл, Марграйтер, Годен, Лайболд, Райн (Петрак - 70'), Ерас (Евертон - 84'), Буер, Керк (Зрелак - 70'), Мисиджан, Ишак