Шефовете на германския шампион Байерн Мюнхен вече започнаха акция по убеждаването на полузащитника Кингсли Коман да не спира с футбола.

Французинът направи шокираща изповед, че при нова контузия ще прекрати кариерата си. Той претърпя две операции на левия глезен през тази година, като травмата му коства място на Мондиал 2018.

"Проявявам разбиране към него. За съжаление първата контузия му костваше мястото в състава на Франция на световното, където той щеше да участва и сега щеше да бъде световен шампион. Но въпреки това ще го посъветвам да не бъде краен и да не мисли за край на кариерата при нова травма. Ние имаме добри лекари и физиотерапевти. Той е важен играч за нас и специално Роберт Левандовски ще извлече много облаги от присъствието на Кингсли на терена", отсече изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге.

Спортният директор Хасан Салихамиджич допълни: "Аз говоря често с Кингсли и му казах, че това няма да е последната контузия в кариерата му. Самият аз бях скъсал кръстни връзки два пъти за една година. Ние държим много на него, пред него има бляскаво бъдеще".

Отношение по темата взе и треньорът Нико Ковач: "Когато си получил два контузии за толкова кратко време, навярно ставаш чувствителен. Напълно го разбирам, че през главата му минават такива мисли. Но той е играч от световна класа и със сигурност ще изиграе още много силни мачове, ще печели трофеи. Навярно тук ставаше дума за първоначална реакция от негова страна".