Байерн ще плати сериозните 80 милиона евро за футболиста на Атлетико Мадрид Лукас Ернандес, пише сайтът на вестник „Марка”. 

Според информацията баварците са решили да покрият неустойката в договора на играча, за да се сдобият с услугите му и така няма да има изобщо преговори и испанският тим не може да направи нищо по въпроса. 

Твърди се, че 22-годишният играч е считан за една от ключовите фигури за новия проект на гранда от Мюнхен, който през този сезон изпитва сериозни проблеми на домашната сцена и вероятността да бъде детрониран е много сериозна. 

Лукас ще подпише с Байерн за 4 години и половина, като вероятно вече е изиграл последния си мач за Атлетико, тъй като срещу Алавес през последния уикенд се контузи. 

Ернандес бе част от отбора на Франция, който спечели световната титла в Русия, а освен това може да играе на различни позиции в отбраната, което го прави изключително полезен. Той поднови договора си с Дюшекчиите през последното лято до 2024-а година, но сега по всичко изглежда, че ще напусне отбора.