Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разясни какви са плановете на отбора за подмладяването на състава, което включва раздяла с опитни играчи като Ариен Робен и Франк Рибери.

"Ние сме много добре подготвени за подмладяването на състава, също и във финансово отношение. Но не трябва да правим грешката да се надпреварваме финансово с отбори като ПСЖ, Манчестър Сити или Ливърпул", каза Кале.

"Байерн не се плаши да харчи пари, но ние няма да предприемем финансов риск. Новите играчи трябва да бъдат от най-висока класа и да вдигнат нивото на отбора. Ние сме сериозен в икономически план клуб и ще останем такъв. Трябва да следващ собствената си философия."

"Трябва да сме по-бързи от конкуренцията по отношение откриването на млади таланти и тяхното привличане. Нашите скаути са на добро ниво, за да можем да изпреварваме Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Юнайтед и другите. "

"Борусия Дортмунд е на много високо ниво в това отношение, но нещата там са различни, защото в този клуб проявяват по-голямо търпение с развиването на талантливите футболисти. В Байерн се очаква тези играчи да започнат да функционират веднага."

"Няма значение дали говорим за таланти или суперзвезди. Ние държим на качеството. Взетите от нас футболисти трябва да паснат на отбора. Ние вече направихме първата крачка към смяната на поколенията в отбора."

"Сега вече сме във втората фаза и ще видим дали ще направим нещо през зимата. Но втората фаза ще бъде най-вече през лятото. Ако се наложи да има трета фаза, тя ще бъде през 2020 година, когато изтекат договорите на някои футболисти. Ние не се плашим от конкуренцията. 2007 и 2012 година бяха трудни години, защото също сменяхме отбора. Разликата е, че сега стоим по-добре във финансово отношение", добави Румениге.