Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски преследва рекорд на ветерана Клаудио Писаро, който не спира да изумява и на 40 години. Перуанецът на свой ред си е поставил за цел да строши два нови рекорда в Бундеслигата.

Към момента Клаудио, който изкара два престоя в Байерн, има рекордните за чужденец 194 гола в шампионата. Само на четири попадения зад него е Левандовски, който не крие желанието си да излезе на върха в класацията. 

По отношение на успеваемостта Леви е доста по-напред, вкарвайки на всеки 113 минути, докато "Пицата" го прави на 156 минути. Интересното е, че сред всички играчи с поне 30 мача в Бундеслигата само Герд Мюлер е вкарвал по-често от поляка по отношение на игровото време.

Левандовски води на Писаро за головете с десен крак - 124:106. Клаудио е по-успешен с левачката - 37:36 гола. При играта с глава легендата на Вердер Бремен води убедително с 48:28 гола.

Почти сигурно Писаро ще бъде изместен от върха в листата на най-добрите чуждестранни стрелци, но пък той може да стане първият футболист в историята на Бундеслигата, който вкарва в 21 поредни календарни години. За целта трябва да се разпише и този полусезон. Засега рекордът споделен между Писаро и Клаус Фишер.

Освен това южноамериканецът ще стане най-възрастният реализатор в историята на Бундеслигата, ако се разпише поне още един път. Към момента той е втори в класацията на най-възрастните стрелци, като пред него е само друга легенда на Вердер - Мирко Вотава.