Датата е 19 февруари, а един срещу друг на митичния стадион "Анфийлд" излизат петкратните европейски шампиони Ливърпул и Байерн Мюнхен, които съдбата отказваше да срещне през годините.

Мърсисайдци са навярно хитът на сезона в Европа и водят уверено класирането на английската Висша лига. Баварците изпитваха сериозни трудности през кампанията, но вече са в серия от шест поредни шампионатни победи и напипват формата си.

Зрелището изглежда гарантирано, особено ако се има предвид, че на терена почти сигурно ще бъдат асовете на мюнхенци Ариен Робен и Франк Рибери. Французинът наближава 36-ата си година, а холандецът утре навършва 35. Така общата им възраст става 70.

И двамата обаче не са за отписване, защото във футбола няма млади и стари, а можещи и неможещи. А двете крила на германския колос определено могат. 

Това го знае много добре самият Клоп, който познава тандема "Робери" от битките по германските терени. И особено от финала на Шампионската лига през 2013 година, когато Робен заби победния гол срещу Борусия Дортмунд на Клопо, като секунди по-рано Франк чукна топката майсторски с петичка.

Рибери и Робен отпаднаха от строя на Байерн за началото на годината заради бедрени контузии, но още вчера тренираха усърдно и нямат търпение отново да бъдат в игра. Все още не е ясно дали двамата ще играят в събота срещу Щутгарт, но този мач не е голямата им цел. 

Тяхната цел №1 е спечелването на Шампионската лига, за да бъде сбогуването им с Байерн подобаващо. А първото сериозно препятствие към Ушатата е горещият в момента Ливърпул...