Напрежение се появи в лагера на Байерн Мюнхен преди рутинното на хартия домакинство на Щутгарт, пише най-тиражният европейски вестник "Билд".

Според изданието офанзивният полузащитник на тима Хамес Родригес е вбесил треньора Нико Ковач, защото е закъснял за тренировка със 17 минути. Това не се случва за първи път на колумбиеца и нервите на хърватина вече са опънати до краен предел.

"Разбира се, че Хамес играе за бъдещето си, но всеки футболист с договор трябва да показва най-доброто на терена", бе заявил Ковач преди дни.

Доста противоречиви бяха изказванията на наставника по адрес на Родригес вчера. Нико заяви, че южноамериканецът работи дори повече отпреди, но не успява да се пребори за титулярно място.

Според някои анализатори в Германия Хамес е бесен на треньора си и е твърдо решен да напусне стадион "Алианц Арена" през лятото, когато изтича договорът му за наем от Реал Мадрид.

"Билд" допълва, че Хамес е закъснял за важна среща с отбора на "Зебенер щрасе" на 8 ноември, когато отношенията му с Ковач окончателно са се развалили.