Байерн Мюнхен - Щутгарт, среща от последния 34-и кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Редер, Цингерле

Защитници:  Лам, Данте, Рафиня, Алаба, ван Буйтен, Контенто, Бадщубер

Халфове:  Швайнщайгер, Мартинес, Гьотце, Кроос, Робен, Хойберг, Вайзер

Нападатели:  Манджукич, Писаро, Мюлер

Контузени: Тиаго Алкантара, Щарке, Шакири, Рибери

Наказан:  Боатенг

 

Прогноза на Gol.bg:

Това е единственият двубой в последния кръг, след който и двата отбора със сигурност ще останата на местата, които заемат в момента. Байерн спечели титлата с разлика, а швабите спасиха кожата в един от най-трудните си сезони през последните години.

Куриозното е, че Байерн записа вторият най-силен сезон в историята си, отстъпвайки от показателите си през миналия сезон под ръководството на Юп Хайнкес. Щутгарт пък записа вторият най-лош сезон в историята си, но основната цел бе изпълнена преди седмица, когато спасението стана факт.

Щутгарт загуби 17 от шампионатните си мачове през кампанията и само веднъж отборът е имал повече загуби - през сезон 1974/75, когато се стига до единственото изпадане от Бундеслигата.

Статистиката показва, че и през този сезон Щутгарт щеше да изпадне при нормални обстоятелства. Откакто за победа се дават три точки (от 1995 година насам), в 18 случая отбор с актив от 32 (колкото има Щутгарт в момента) или по-малко точки е изпадал.

Байерн спечели 22 от 28-те си победи през този сезон с поне два гола разлика и по всяка вероятност днес ще постигне 23-ия успех с разлика.

"Старата пушка" Клаудио Писаро има 9 гола в 658 изиграни минути. Той вкарва средно на всеки 73 минути и №1 по този показател сред всички играчи, които имат повече от едно попадение през сезона.

Наказан в редиците на домакините е Джером Боатенг. Франк Рибери е извън групата заради болки в гърба, Тиаго и Джердан Шакири все още не са готови за официален мач, макар вече да са здрави. Холгер Бадщубер се завърна в групата, но тъй като не е играл от година и половина, навярно ще остане резерва в най-добрия случай. Лам и Гьотце имат леки мускулни проблеми.

Байерн гледа на срещата като подготовка за важния сблъсък с Борусия Дортмунд във финала за купата и навярно ще спечели убедително, без особени проблеми.

Резултат: Байерн Мюнхен - Щутгарт 3:0