Байерн Мюнхен гостува на Байер Леверкузен утре в двубой, който трябва задължително да спечели, ако иска да измести лидера Борусия Дортмунд от върха.

За вратаря на "аспирините" Лукас Храдецки ще бъде добре, ако вестфалци успеят да сложат край на 6-годишната доминация на баварския колос. 

Според него най-добрият германски вратар в момента не е Мануел Нойер от Байерн, а стражът на Барселона Марк-Андре тер Стеген.

"Начинът, по който Нойер се завърна от контузията е наистина невероятен, на световно ниво. Това беше много професионално завръщане. Радвах се за него, защото му беше много трудно. Но е нормално Ману да показва слабости, защото в противен случай щеше да бъде робот, а не човек", обясни Храдецки пред телевизия Sport1.

"Човек се нуждае от време, за да може да намери ритъма си след толкова дълго отсъствие заради контузия. Мога да кажа само хубави неща за Ману и му пожелавам отново да се върне на познатото ниво. Смятам, че ще успее. Но в събота може спокойно да остави топката да влезе няколко пъти във вратата му (смее се)"

"За мен най-добрият германски вратар в момента е тер Стеген, който се справя много добре в Барселона в последните две години. И щеше да е заслужено да бъде №1 за Германия на световното първенство."

"Байерн дълги години доминира в Бундеслигата и постигна много успехи. И ще бъде отлично ако първенството има нов, един свеж първенец. Затова е се надявам Борусия Дортмунд да спечели титлата. Те го заслужават. Това ще бъде добре за целия германски футбол като цяло", допълни Храдецки.