Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач не скри разочарованието си от поражението с 1:3 от Байер в Леверкузен вчера. Шампионите напълно контролираха играта през първата част и практически дори поведоха с 2:0.

Голът на Роберт Левандовски секунди преди паузата обаче беше отменен, след като първоначално беше зачетен. Реферът Тобиас Щилер получи сигнал от централата в Кьолн, че Леви се е намирал в положение на много тънка засада. нещо, което не си личеше явно при повторенията.

"Този резултат не показва реално какво се случи на терена. Беше много интензивен мач. Играхме добре през първото полувреме и Леверкузен не можеше да намери играта си. Трябваше да нанесем втори удар, имахме доста положения. Не трябваше да губим този мач", заяви хърватинът.

"Можехме да завършим и наравно. Байер стреля четири пъти към вратата ни и вкара три гола. Искахме да стоим компактно, но допуснахме грешки в защита. Ясно ми е, че имаме голям потенциал в атака, но трябва да работим върху действията си в отбрана." 

"Засадата при отменения гол на Левандовски можеше да се види само с дрон. Навярно са изкарали линийката, за да преценят, че е било засада. Ако бяха зачели гола ни, щяхме да водим с 2:0 на почивката. Трябваше да вземем точки от този мач. Хубавото е, че Дортмунд също не спечели. Шансовете ни за титлата намаляха, но с малко. Ние обаче няма да се предадем", увери Ковач.