Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е много близо до това да стане най-успешният чуждестранен реализатор в историята на Бундеслигата.

Полякът остана капо през уикенда в Леверкузен. Той успя да са разпише, но попадението му беше отменено заради много тънка засада след използване на системата за видеоповторения VAR.

През септември полякът вкара първия си гол в Бундеслигата с екипа на Борусия Дортмунд и сега е само на два гола от рекорда на Клаудио Писаро от Вердер Бремен. 

"Юрген Клоп е човекът, който ми вярваше много. Когато пристигнах в Германия не бях толкова добър, но Клоп вдигна нивото ми. Научих какво да правя на терена, когато топката не беше у мен", сподели Роберт.

В момента Левандовски има общо 192 гола в Бундеслигата, докато Писаро има 194 попадения на сметката си. Пред тях има само четирима германци - Манфред Бургсмюлер (213 гола), Юп Хайнкес с 220 гола, Клаус Фишер с 268 гола и митичният снайперист на Байерн Герд Мюлер с умопомрачителните 365 гола.

Само Герд Мюлер има по-добър коефициент от Левандовски, защото е вкарвал средно по 0.85 гола на мач, докато Роберт е с 0.7 гола на мач.