Световният шампион Бенжамен Павар изобщо не е сигурен за Байерн Мюнхен, макар трансферът да беше обявен официално.

"Няма съгласие за трансфера между Щутгарт и Байерн. Затова и не можем да потвърдим продажбата на Бенжамен Павар през лятото", заяви спортният директор на швабите Михаел Решке пред списание "Шпорт Билд".

Думите на бившия главен скаут на Байерн са доста изненадващи, защото Щутгарт не е в позицията да решава. Световният шампион Павар има клауза за откупуване в размер на 35 милиона евро, която баварците активират на 1 юли тази година.

И според всички правила на УЕФА в този случай клубът-собственик няма думата. Нужна е само съгласието на играча. Защо тогава опитният в този бизнес Решке реагира така спрямо бившия си работодател?

Оказа се, че той е бил бесен от факта, че баварците са обявили трансфера на Павар без да информират колегите си от Щутгарт. Между двете страни е имало само един телефонен разговор, проведен между Решке и спортния директор на Байерн Хасан Салихамиджич.

Малко след въпросния разговор Брацо обяви Павар за първо лятно попълнение, при липсващо писмено споразумение. Това е обидило швабите, които са били бесни от този ход.

"Можете да бъдете сигурни, че на 1 юли Павар ще носи екипа на Байерн", беше краткият отговор на Салихамиджич. Самият футболист също вече обяви, че преминава на стадион "Алианц Арена".