Байерн Мюнхен се класира на четвъртфиналите за Купата на Германия, след като елиминира Херта с 3:2 след продължения на стадион "Олимпиащадион" в Берлин.

"Старата дама" откри резултата още в третата минута чрез Максимилиан Мителщедт, наказал колективна грешка в отбраната на баварците.

В редиците на шампионите обаче беше Серж Гнабри, направил един от най-силните си мачове. Германецът изравни набързо от ждроб, а малко след почивката изведе своите напред в резултата.

Байерн контролираше играта и не се виждаше как Херта може да се върне в мача, но това стори Матс Хумелс. Той подаде слабо към Улрайх и влезлият като резерва Дейви Зелке изравни от нищото.

Двубоят влезе в продължения и в 98-ата минута Кингсли Коман вкара победния гол с глава, надскачайки трима футболисти на Херта пред голлинията. Жребият за финалната осмица в турнира ще се тегли в неделя.


Срещата започна на високи обороти още от първите секунди. Не беше изтекла втората минута, когато реферът Маркус Шмидт взе скандално решение да вдигне жълт картон на Леон Горецка за симулация. Халфът на Байерн навлезе в пеналта на берлинчани и беше спънат от Рекик, но арбитърът видя положението по коренно различен начин.

Все още не бяха утихнали страстите покрай конфликтната ситуация и трийсетина секунди по-късно Херта сензационно поведе. Отбраната на Байерн не беше построена по най-добрия начин и това позволи на Калу да пусне към Максимилиан Мителщедт и той простреля Улрайх с плътен удар в долния ляв ъгъл.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/nHaCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Правдата възтържествува набързо в седмата минута, когато Серж Гнабри обра овациите с прекрасно изпълнение от ждроб по диагонала. Преди това Роберт Левандовски не овладя центрирането отдясно, но свърши отлична работа за съотборника си.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/bHaCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В средата на първото полувреме изключително активният Гнабри стигна до още две положения, които си изработи сам. Първо топката облиза мрежата от външната й страна, а след това тупалката му беше спасена от Ярщайн атрактивно с една ръка. До почивката двата отбора не създадоха нова опасност, като Хамес Родригес се отличи с мощен, но доста неточен снаряд.

Най-добрият на терена Гнабри увенча прекрасната си игра с втори гол, който реализира малко след почивката. Левандовски свърши "черната" работа с майсторско задържане и пас към Хамес, който веднага намери германския национал в наказателното поле и Серж завърши с блестящ диагонален шут по земя.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/TKaCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В средата на второто полувреме Матс Хумелс реши да разнообрази спокойната ситуация на терена и върна домакините в мача. Той направи много слабо връщане с глава към Улрайх и влезлият като резерва малко преди това Дейви Зелке вкара един от най-лесните голове в кариерата си.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/QKaCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Четвърт час преди края на редовното време Хамес отправи много хубав плътен диагонален удар, но кълбото профуча покрай десния страничен стълб. Пет минути след това Алаба сервира топката на колумбиеца, но Хамес не я засече добре с коляно. На отсрещната врата Улрайх улови без проблеми изстрела на влезлия като резерва Клюнтер.

Байерн беше по-активен в края на редовното време, но не успя да стигне до чисто голово положение и мачът влезе в продължения и в 98-ата минута Кингсли Коман отново върна аванса на Байерн. Той се оказа най-съобразителен и вкара отблизо с глава след балонното центриране на Левандовски, надскачайки трима футболисти на Херта пред голлинията.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/sKaCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В 117-ата минута Хамес Родригес получи в наказателното поле и се опита да прехвърли Ярщайн, но подаде топката в ръцете му...


Херта - Байерн Мюнхен 2:3

1:0 Максимилиан Мителщедт - 3'
1:1 Серж Гнабри - 7'
1:2 Серж Гнабри - 49'
2:2 Дейви Зелке - 67'
2:3 Кингсли Коман - 98'


Херта: Ярщайн, Рекик, Щарк, Платенхардт, Ладзаро, Шелбред (Лустенбергер - 103'), Груич, Дуда (Торунарига - 110'), Мителщедт, Калу (Клюнтер - 82'), Ибишевич (Зелке - 64')

Байерн Мюнхен: Улрайх, Зюле, Хумелс, Алаба, Кимих, Горецка, Тиаго, Хамес (Мартинес - 119'), Коман (Мюлер - 121'), Гнабри (Рибери - 89'), Левандовски