Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач се изказа критично както към работата на отбора си в дефанзивен план, така и към съдийската бригада на снощния мач с Херта, спечелен с 3:2 след продължения.

"Мачът беше труден, свършихме доста работа. Никой не иска да играе 120 минути. Случи се точно така, както и в мача ни за първенството - Херта шутира три пъти и вкара два гола", започна своя коментар хърватинът.

"Преди първия им гол трябваше да има дузпа за нас. Вторият гол на Херта си го вкарахме сами, трябва да го признаем. Гнабри изравни по сензационен начин, справи се перфектно. Хамес също игра много добре."

"Грешката на Хумелс при втория гол на Херта е нещо, което може да се случи. Матс видя Свен с периферното си зрение и върна към него, но комуникацията между тях не се получи по най-добрия начин. За малко да се самоубием в един добър за нас мач."

"На Левандовски не му беше лесно, защото Херта се защитаваше с девет души. Роберт подаде за един от головете ни и участваше при отбелязването на другия. Много съм доволен от представянето му. Франк Рибери също се представи силно след влизането си."

"Победата беше много важна за нас. Сега ни предстои тежък мач с Шалке. Трябва да изчистим грешките си в защита, защото допускаме много попадения след индивидуални и много лесни грешки", добави Ковач.