Германският хегемон Байерн Мюнхен започва война с телевизия "Скай", гърмят медиите в Германия. Причина за конфликта се оказа анализаторът на телевизията и бивш играч на баварците Дитмар Хаман, който разкритикува нападателя Роберт Левандовски.

Според Хаман полякът се крие в големите мачове и може да се окаже голям проблем за Байерн. Самият футболист отвърна, че не се интересува от "тъпи мнения" и обвини Хаман, че не разбира нищо от тактика. В защита на Роберт се изказа и президентът на мюнхенци Ули Хьонес.

Конфликтът обаче беше разпален след коментара на спортния директор на Байерн Хасан Салихамиджич. Той заяви: "Левандовски не е проблем за Байерн. По-скоро Хаман е проблем за Скай. Трябва да се види кой е добър експерт и кой не. Матеус например разбира от футбол. Хаман обаче прави кампания срещу Левандовски. Хората в Скай трябва да се замислят дали да оставят Хаман на работа".

Бившият футболист на Байерн и Ливърпул отвърна, че се чувства дискредитиран от атаката на "Брацо", както е известен Салихамиджич.

Не закъсня и реакцията на телевизията, която защити своя кадър: "От дълги години Дитмар Хаман е един от най-реномираните и силни експерти в германските канали. Той е обичан от зрителите на нашата телевизия заради ясните си и директни коментари. Неговото мнение се оценява много високо от нас, защото той често повдига неудобни теми, които мнозина други избягват".