Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач е заповядал на своите футболисти да бъдат доста по-твърди и безкомпромисни в единоборствата, пише вестник "Билд".

При победата с 3:1 над Шалке през уикенда баварците допуснаха осми гол след контраатака на съперника този сезон. Сред всички елитни отбори само заплашеният от изпадане Аугсбург е бил матиран по този начин по-често (9 пъти).

Хърватинът е изискал от своите момчета да правят повече тактически нарушения, за да се предотвратяват бързите контри на съперника. Ако се наложи, Матс Хумелс и компания трябва да раздават и ритници...

Цели осем допуснати гола на контра след 21 кръга е невиждано за Байерн от сезон 2008/09 насам, когато тимът завърши втори зад Волфсбург.

Байерн е извършил най-малко нарушения в Бундеслигата този сезон - 160. Очевидно Ковач не иска тимът да бъде чак толкова кротък в единоборствата...

"Почти винаги нашата цел е да спрем атаката на противниците коректно. Но ако това не е възможно навярно трябва да правим повече нарушения", заяви бекът Джошуа Кимих.