Легендарният вратар на Байерн Мюнхен от близкото минало Оливер Кан ще наследи Карл-Хайнц Румениге на поста изпълнителен директор на баварците, гръмна списание "Шпорт Билд".

Според изданието президентът на шампионите Ули Хьонес е провел тайни разговори с Кан, за да обсъдят бъдещето на клуба. Както е известно, Румениге преподписа до края на 2021 година и вече намекна, че после няма да продължи. 

Кан отдавна минава за кандидат №1 за бъдещ бос на любимия си клуб, като преди време беше спряган за поста спортен директор. За Оли обаче позицията не отговаря на амбициите му и като такъв беше назначен Хасан Салихамиджич.

На споменатата тайна среща между Кан и Хьонес е присъствал и Хериберт Хайнер, който е бивш шеф на Адидас и част от управителния съвет на Байерн. Интересното е, че точно дуетът Хьонес/Хайнер доведе на стадион "Алианц Арена" Матиас Замер през лятото на 2012 година, когато носителят на Златната топка за 1996 година беше назначен за спортен директор.

В материала се казва, че завръщането на Кан в Байерн може да се осъществи към средата на 2020 година, като той ще трупа опит покрай Карл-Хайнц Румениге, преди да го замени. Оли ще присъства на срещите на управителния съвет, където ще изразява позицията си по обсъжданите въпроси. 

"Не коментирам", беше отговорът на Хьонес пред "Шпорт Билд" на въпрос дали срещата с Кан се е състояла.