Борусия Мьонхенгладбах - Байерн Мюнхен, дерби на деветия кръг в германската Бундеслига. Стадион "Борусия Парк", 18.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Цингерле

Защитници: Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Бернат, Бенатия, Рафиня

Полузащитници: Гьотце, Алонсо, Рибери, Шакири, Хойберг, Роде, Шол, Гаудино, Вайзер

Нападатели: Левандовски, Писаро, Мюлер

Контузени: Швайнщайгер, Мартинес, Тиаго Алкантара, Бадщубер, Рейна, Щарке, Робен

 

Прогноза на Gol.bg:

За първи път в последните 40 години двата тима се намират на първите две места в класирането преди сблъсъка помежду си. Това се е случвало общо три пъти, а статистиката не е обещаваща за шампионите -те нямат победа, губейки два от трите мача.

Байерн и Гладбах безспорно са най-добрите отбори в Бундеслигата този сезон. Те все още нямат загуба, имат най-силните отбрани (съответно 2 и 4 допуснати гола), най-добрите вратари (Нойер с 86.7% спасени удари и Зомер дори с 88.6%) и най-добрите стрелци (Гьотце с 6 гола и Крузе с 5 гола).

Байерн спечели последните си две визити в Мьонхенгладбах с 2:0 и 4:3 (при последния мач на Юп Хайнкес), но е губил общо 18 пъти там. Само в Бремен (19 поражения) баварците са яли по-голям пердах.

Само три пъти в своята история "жребците" не са допускали загуба в първите осем кръга. В края на всеки един от въпросните сезони Борусия успява да стане шампион...

Това са отборите, които са регистрирали най-много пасове до момента. Баварците са си подавали точно в 87% от случаите, а Борусия в 82% от тях. За домакините това е най-добрият им старт в последните 38 години. Формата на Байерн в последните седмици е невероятна - четири поредни победи, 16 реализирани попадения, шест поредни мача без допуснат гол в Бундеслигата.

Макс Крузе е гарант за успех в лагера на Гладбах през кампанията. При три от четирите победи на тима нападателят се разписва. Крузе е участвал пряко в реализирането на седем от 12-е гола на отбора си. Джером Боатенг пък няма загуба в 48 поредни мача в Бундеслигата и е на път да изравни постижението на съотборника си Франк Рибери.

Фантастичната форма на Байерн и гръмката победа в Рим срещу Рома са аргументите в полза на гостите, но пък Гладбах е впечатляващ през този сезон, а и ще има подкрепата на феновете си. Двата тима играха един срещу друг и през лятото, когато "жребците" не се дадоха в редовното време за Телеком Къп.

Почти всички двубои между двата отбора през последните години са изключително оспорвани и непредсказуеми, затова ще заложим на равенството, което изглежда като най-логичния изход.

 

Резултат:  Борусия Мьонхенгладбах - Байерн Мюнхен  1:1