Легендата на германския футбол и почетен президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер вярва, че битката за титлата в Бундеслигата ще се реши в домакинския мач на шампионите срещу лидера в момента Борусия Дортмунд.

Борусия е начело в класирането след 24 кръг заради по-добрата си голова разлика от Байерн. Двата тима имат по 54 точки в момента, а Борусия пропиля преднината си от 9 точки пред Байерн, която имаше в края на януари.

Бекенбауер добави, че запазването на титлата в Бундеслигата през този сезон ще бъде по-голямо постижение за Байерн от спечелването на Шампионската лига.

"Титлата в първенството ще се реши на 6 април в директния двубой между Байерн и Борусия и за мен това ще бъде най-ценната ни титла", каза 73-годишният Бекенбауер в интервю за вестник "Билд".

До края на сезона в Бундеслигата остават 10 кръга. Байерн е домакин на Ливърпул следващата седмица в мач-реванш от осминафиналите в Шампионската лига. Първата среща в Англия завърши 0:0.

"Да бъдеш на върха след 34 мача означава много повече, отколкото да преминеш няколко мача на елиминации", добави Бекенбауер.