Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач отново коментира конфликтната ситуация със симулирането на контузии от негови футболисти.

Той направи това признание след мача с Ливърпул в Шампионската лига, когато разкри, че всъщност Хави Мартинес не е получил схващане в 85-ата минута, макар да разигра трогателна сцена.

Преди това Кингсли Коман се хвана за крака при успеха с 3:2 над Херта за Купата на Германия. Оказа се, че въпросната ситуация също е била добро театрално изпълнение.

"Ако не кажеш нищо, не си лъжец. Но какво щеше да стане, ако Хави наистина имаш крампи преди края на мача? Тогава щяхте да кажете, че играчите на Ковач не са във форма. Моето изказване беше в тази насока", заяви хърватинът.

"Честен си и получаваш критики за това. Какво трябва да сторя? Хората искат да ги лъжат? Добре, щом е така, ще ви спускаме лъжи", допълни специалистът с усмихва. Той също така призна, че манипулира футболистите си. 

"Понякога нарочно правя грешни отсъждания със свирката на тренировка. Предизвиквам агресия у играчите си. Ако всичко си върви плавно настъпва летаргия. Затова се случва да ги манипулирам с подобни подходи", добави Ковач.