Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес изказа своята благодарност към бившия треньор на тима Луис ван Гаал, с когото се превърнаха във врагове.

В неделя 67-годишният специалист официално обяви в родината си, че  прекратява треньорската си кариера. Това накара Хьонес да се върне назад във времето и да намери позитивите от престоя на Луис в Мюнхен.

Както е известно, ван Гаал изведе Байерн до дубъл в Германия и до финала в Шампионската лига през 2010 година, но на следващата година беше уволнен заради конфликт с Хьонес.

"Луис ван Гаал е един от най-добрите треньори в света, той познава материята. От моя гледна точка той е отговорен за коренната промяна в играта на Байерн. Задържане на топката, позициониране - той въведе тези неща. Юп Хайнкес и Пеп Гуардиола развиха стила ни и го подобриха, но основите бяха положени от ван Гаал", отсече Ули пред сайта на баварския колос.

"И до днес ние извличаме облагите от идеите на ван Гаал. Но за съжаление той е човек, който много трудно се оставя някой да бъде близо до него. С него винаги имаше дистанция. Така и не стигнахме близо до него по начина, по който искахме да го постигнем. Като специалист обаче аз го ценя много и му пожелавам всичко най-хубаво след прекратяването на кариерата му", допълни Хьонес.