Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус смята, че баварците вече са в ролята на фаворит срещу Ливърпул преди утрешния 1/8-финален мач-реванш.

Дълго време носителят на Златната топка смяташе, че мърсисайдци имат предимство, но моментната форма на двата отбора го накара да промени мнението си.

"С оглед представянето в последните мачове съм на мнение, че Байерн Мюнхен ще се класира на четвъртфиналите. Това 0:0 от първия мач е добър, но разбира се и опасен резултат. Ливърпул ще получи свободни пространства, когато Байерн тръгне да отбелязва гол в тяхната врата", заяви Матеус пред DPA.

"Байерн все пак играе у дома, където са постигнали доста победи в Шампионската лига срещу различни съперници. Допреди четири седмици щях да кажа, че Борусия Дортмунд ще стане шампион в Бундеслигата. Но в момента Байерн вече е фаворит както в първенството, така и срещу Ливърпул в Шампионската лига."

"Нико Ковач преодоля кризата и вече държи нещата под контрол. Публичната подкрепа на Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге към треньора се отразиха добре на Ковач. Хасан Салихамиджич също свикна с позицията си на спортен директор и се справя добре. В момента в Байерн цари хармония, каквато не е имало отдавна", добави бившият национален селекционер на България.