Байерн Мюнхен - Ливърпул, осминафинален мач-реванш в Шампионската лига. Стадион "Алианц Арена", 22.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Хумелс, Алаба, Рафиня, Мартинес, Тиаго, Хамес, Рибери, Гнабри, Левандовски
Контузени: Толисо, Робен
Наказани: Мюлер, Кимих

Ливърпул: Алисон, ван Дайк, Матип, Робъртсън, Александър-Арнолд, Хендерсън, Фабиньо, Вайналдум, Салах, Мане, Фирмино
Контузени: Гомес, Окслейд-Чембърлейн, Кейта
Наказани: Няма


Прогноза на Gol.bg:

Баварците са в ролята на лек фаворит след нулевия хикс на британска земя миналия месец, но получилият се резултат може да бъде изключително опасен за Нико Ковач и неговите момчета, защото Ливърпул е силен на контраатака.

Петкратните европейски клубни шампиони имат богата история, но статистиката показва, че те учудващо рядко са мерили сили на европейската сцена. Двата клуба не бяха играли официален мач един срещу друг от 2001 година насам, когато Ливърпул спечели с 3:2 в спор за Суперкупата на УЕФА.

На 1 август 2017 година воденият от Юрген Клоп тим срази баварците с 3:0 насред стадион "Алианц Арена" в Мюнхен, но в приятелски мач. Тогава обаче се забеляза, че британците идват доста неудобни за мюнхенци заради бързия си стил на игра.

Именно това е големият проблем за тромавата отбрана на Байерн, който обаче набра скорост и вече е лидер в Бундеслигата, заличавайки пасив от седем пункта. В същото време Ливърпул се срина във Висшата лига и падна до втора позиция, макар да имаше аванс от седем точки пред Манчестър Сити.

Участвайте в играта на Gol.bg с прогнозите и печелете награди!

Мюнхенци са сред факторите в Шампионската лига в последните десетина години, класирайки се почти винаги във финалната четворка. През миналия сезон обаче Юрген Клоп и неговият тим играха в мача за трофея, където загубиха от Реал Мадрид.

Байерн не загуби последните си осем мача в Шампионската лига, като в шест от тях вкара поне по два гола. Това е най-омразният противник за Юрген Клоп, който е губил 16 пъти срещу най-успешния германски клуб. На стадион "Алианц Арена" специалистът има четири победи и 9 поражения в 14 гостувания.

Баварците са били 15 пъти на елиминации срещу англичани и са постигнали впечатляващите 10 класирания напред. При последните пет случая германският колос не допуска грешка и последното отпадане от представител на Висшата лига дойде през 2005 година (срещу Челси на четвъртфиналите).

Интересното е, че само в два от 23 случая Байерн е отпадал след равенство в първия мач като гост и един от въпросните двубои е точно срещу Ливърпул - през 1981 година за КЕШ. Байерн се намира в отлична поредица срещу англичани у дома, печелейки последните четири мача тук. В същото време "червените" загубиха последните си четири гостувания в турнира на богатите.

Мърсисайдци не са губили в последните си седем (пет победи и две равенства) елиминационни мача в надпреварата и са направо безпощадни срещу германци в два мача - 14 класирания напред и само две отпадания. Вече 4 мача Ливърпул няма загуба в Германия, където е записал три победи, 9 равенства и пет поражения.

Байерн със сигурност ще заложи на ранен домакински натиск, но така ще оголи отбраната си и по-скоро ще заиграе по вкуса на гостите. Не трябва да пренебрегваме факта, че наказаният в първия мач Върджил ван Дайк се завръща в центъра на защитата на Ливърпул, докато изключително важният универсален футболист на германците Джошуа Кимих (подавач №1 в Бундеслигата този сезон) е наказан за днешното зрелище.

Така като десен бек ще излезе загубилият игрови ритъм Рафиня, който беше с основна вина за последното поражение на баварците у дома в турнира - на полуфиналите срещу Реал Мадрид миналия сезон. Присъствието на кариоката е обезпокоително за всички любители на баварския колос и ние смятаме, че именно той ще се окаже пробойната, която ще донесе класирането на англичаните за четвъртфиналите.


Резултат: Байерн Мюнхен - Ливърпул 2:2