Универсалният боец на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих ще става баща, пише вестник "Абендцайтунг". Той чака бебе от приятелката си Лина, която е бременна за първи път. 

24-годишният бек на баварците и 27-годишната му приятелка афишираха връзката си още по време на Евро 2016, когато германецът често се гушкаше с хубавицата на трибуните след мачовете на Маншафта.

Двамата се запознават през 2013 година в Лайпциг, още докато Джош носеше екипа на РазенБалшпорт. Тогава Лина е била студентка и е работила в един от фенските магазини на "биковете". 

Когато Кимих преминава в Байерн през 2015 година, двамата с Лина се поотдалечават, защото футболистът заживява в Мюнхен със сестра си. Две години след това обаче Лина се мести при него в баварската столица и не пропуска домакински мач на Байерн.

По време на празненствата по случай спечелената титла миналата пролет Лина се появи със своя велосипед BMX. Бъдещата майка е страстна почитателка на татуировките и баскетбола. 

Макар да е сред най-младите в съблекалнята на Байерн, Кимих вече има статут на твърд титуляр и звезда. Той е опорен халф, но често действаше и като централен бранител, а след отказването на Филип Лам зае ролята на десен краен защитник.