Италианският шампион Ювентус е изненадващият нов кандидат за подписа на Давид Алаба, пише италианското издание Stampa.

В материала се казва, че привличането на Люка Ернандес от Атлетико Мадрид може да постави левия бек на Байерн Мюнхен на сергията.

Както е известно, световният шампион може да играе като централен бранител и като ляв краен защитник. Силен интерес към австриеца пък отдавна има от Барселона и Реал Мадрид, които минават за големите фаворити за подписа му.

Трансферът на Ернандес ще стартира "ефекта на доминото", според който Алаба ще напусне стадион "Алианц Арена", където се подготвя нов отбор с оглед разочарованията в Шампионската лига за баварците през последните години.

Завръщането на Зинедин Зидан в Реал Мадрид е накарало Марсело да се откаже от намерението си да напусне в посока Торино и от Ювентус са се свързали с футболиста на баварците.

Вестник "Абендцайтунг" обаче твърди, че мюнхенци гледат на Ернандес най-вече като на централен бранител и не искат да се разделят с 26-годишния Алаба. За сметка на това клубът ще се раздели с Матс Хумелс или Джером Боатенг, като навярно това ще е последният. 

Освен това договорът на австриеца е до лятото 2021 година и това дава възможност на Байерн да реши съдбата му, без да е притиснат от кандидат-купувачите.