Байерн Мюнхен - Хайденхайм, четвъртфинален двубой за Купата на Германия. Стадион "Алианц Арена", 19.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Горецка, Тиаго, Ренато, Рибери, Хамес, Гнабри, Шабани, У-Йон Чен
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Назад с подготовката: Толисо
Контузени: Робен, Алфонсо, Нойер, Алаба


Прогноза на Gol.bg:

Баварският колос е в позицията на много тежък фаворит още от мига, в който беше изтеглен жребият за финалната осмица в надпреварата. Шансовете на гостите със сигурност щяха да бъдат по-големи, ако мачът се състоеше на техния стадион, но пък те изобщо не са за подценяване.

Втородивизионният тим вече показа зъби в предходните кръгове, като на осминафиналите хвърли бомбата и елиминира намиращия се в чудесна форма елитен Байер Леверкузен. Отпадането на "аспирините" дойде три дни след победата им за първенство с 3:1 именно над Байерн.

Треньорът на мюнхенци Нико Ковач намекна още преди дни, че ще заложи на вратата на Свен Улрайх, тъй като Мануел Нойер все още изпитва дискомфорт в прасеца, заради който пропусна мача във Фрайбург. Давид Алаба също ще получи почивка заради болки в бедрото, а в лазарета остават Ариен Робен и Алфонсо Дейвис. 

Двата отбора никога не са играли един срещу друг до момента, което донякъде дава предимство на Хайденхайм, защото баварците ще трябва да се справят с непознат за тях противник, който няма нищо за губене. 

Баварският колос със сигурност вече мисли за съботното дерби с Борусия Дортмунд, но гладът за успех за Купата е налице. Байерн преследва своя 19-и трофей в турнира, като за последно взе красивото отличие през 2016 година. Смятаме, че тази вечер няма как да станем свидетели на сензация.


Резултат: Байерн Мюнхен - Хайденхайм 3:0