Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер обеща на феновете на отбора, че Борусия Дортмунд ще си тръгне с празни ръце в съботното дерби на стадион "Алианц Арена".

Световният шампион се разписа при зрелищната победа с 5:4 над Хайденхайм за Купата на Германия снощи, вкарвайки атрактивно от въздуха за 2:2 след почивката.

"Казах и на моите колеги, че изобщо не знам как да коментирам мача снощи. Имахме много добри фази през втората част, но да се стигне до 4:4 след аванс от два гола, това не може да ни харесва. Без съмнение мачът трябваше да се развие по друг начин при 4:2", заяви Мюлер.

"Не реагирахме добре след червения картон на Никлас Зюле. Те имаха едно-две положения. Шнатерер вкара директно в ъгъла и те поведоха, но ние се събрахме на почивката. Отне ни известно време, докато заиграем по-добре."

"Трябва да използваме този морален плюс от трудната победа, която си изработихме. Трябва да го използваме за следващите дни. Да си стегнем задниците и да поставим Дортмунд под голям натиск тук. Сигурен съм, че ще ги бием в събота", отсече Томас.