Младото крило на Байерн Мюнхен Алфонсо Дейвис разкри защо е избрал да носи фланелката с №19 на гърба. Както е известно, той беше уреден миналата година от канадския Ванкувър, но заигра за баварците от този януари.

"Имах възможност да избера между два номера - 14 и 19. И си казах, че ще взема 19, защото имам шанс да играя за този изключителен клуб от 2019 година. Освен това тази година ставам на 19. Затова се спрях на този номер", поясни Алфонсо пред клубната телевизия.

Преди него в Мюнхен с този номер играха футболисти, които се провалиха - Себастиан Руди и Марио Гьотце. Канадецът разкрива и кое е първото нещо, което му се е случило в новия отбор.

"Когато влязох за първи път в съблекалнята на Байерн Мюнхен, там беше Ариен Робен. Той беше първото нещо, което видях. Направо не можех да повярвам. Гледах го смаяно без да помръдна."

"Когато вкарах първия си гол за Байерн, исках да имитирам Робен, плъзгайки са на колене. Гледал съм го на видео как го прави. Исках да го пробвам на всяка цена. Робен е пример за мен. Гледал съм много клипчета с негово участие, той е невероятен. Надявам се да изиграе още няколко мача за Байерн преди напускането си", каза още Дейвис.