Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач остана доволен от трите точки, които шампионите изковаха срещу непобедения тази година Вердер Бремен.

"Днес беше трудно и за двата отбора заради метеорологичните условия. Ускорихме от 0 до 100 за нула време, защото не е лесно изведнъж да играеш на 25 градуса", започна хърватинът.

"Ние бяхме наясно, че Вердер е във форма и е труден за преодоляване съперник. Това беше първата им загуба за годината, за първи път остават без вкарано положение. Затова трябваше да играем търпеливо."

"Със сигурност червеният картон улесни мача за нас. Искаше ми се да се възползваме от численото си предимство и да вкараме втори, дори трети гол. Но и това 1:0 стига. Взехме трите точки и сме доволни, че ще посрещнем Великден като лидери. Победата ни е заслужена."

"Ще бъде хубаво Фрайбург да вземе точки утре (б.р. при домакинството на конкурента на баварците Борусия Дортмунд), това ще ни помогне. Но така или иначе ние трябва да спечелим всички мачове до края, ако искаме да сме шампиони", допълни Ковач.