Вердер Бремен и Байерн Мюнхен излизат утре в очаквана с огромен интерес полуфинална среща за Купата на Германия. В събота баварците надвиха този съперник с 1:0 в мач от Бундеслигата, но той се състоя на "Алианц Арена".

Утре зрелището ще бъде на стадион "Везерщадион", а един срещу друг се противопоставят най-успешните отбори в турнира. Байерн има 18 трофея, а Вердер е с шест. Това са и двата тима с най-много вкарани голове в надпреварата - мюнхенци имат 729, а бременци - 564.

Още по-впечатляващи обаче са рекордните серии на двата клуба в турнира, защото един срещу друг излизат най-добрият домакин срещу най-силния гост.

Вердер винаги се класира за следващия кръг в турнира в последните си 37 (!) домакински мача, като напълно очаквано това е рекорд, който едва ли ще бъде подобрен скоро. За последно тимът отпадна пред своите фенове в надпреварата през 1988 година (0:1 от бъдещия носител на купата Айнтрахт Франкфурт).

Баварците от своя страна държат рекорда за най-дългата успешна серия навън. След поражението си с 2:4 в Леверкузен през март 2009 година Байерн навъртя 29 поредни мача като гост за Купата, в които не загуби нито веднъж. За огромно съжаление на любителите на футбола една от тези серии ще приключи утре...