Купата на Германия е турнирът на Нико Ковач, показва интересна статистика на вестник "Абендцайтунг". Интересното е, че в момента хърватинът е единственият актуален носител на трофея, който продължава битката към финала.

Треньорът на Байерн Мюнхен извежда своите момчета тази вечер в тежкото гостуване на Вердер Бремен в полуфинална битка, като "бременските музиканти" не са отпадали на свой терен в надпреварата от 1988 година насам!

Ковач обаче знае много добре какво да прави, когато дойде време за мач в този турнир. През миналия сезон той сензационно изведе Айнтрахт Франкфурт до първа Купа на Германия от 1988 година насам. Куриозното е, че преди 31 години именно "орлите" нанасят последното поражение на Вердер в Бремен в този турнир. 

Балансът на Ковач за Купата на Германия е доста впечатляващ: 15 победи и 1 загуба. Миналата пролет той вгорчи сбогуването на Юп Хайнкес (на снимката долу) начело на Байерн, защото Айнтрахт спечели сензационно с 3:1 на финала. 

В края на сезон 2016/17 пък Айнтрахт на Ковач отстъпи с 1:2 във финала на Борусия Дортмунд, като това е единствената загуба на младия специалист в надпреварата.

"Човек се нуждае от късмет за Купата, ние не минавахме без проблеми през съперниците си този сезон. Това е най-краткият път към трофей за сезона, но със сигурност не е най-лесният. Срещу Вердер се нуждаем от добра вечер за нас", заяви Ковач. Началото на зрелището на стадион "Везерщадион" е в 21.45 часа българско време.