Нюрнберг изненадващо завърши 1:1 срещу Байерн Мюнхен в страхотен двубой от 31-ия кръг на германската Бундеслига.

Шампионите имаха превес през първото полувреме, но така и не успяваха да нанесат решителния удар, а за капак на няколко пъти лъсваха пробойните в отбраната им.

Три минути след почивката Нюрнберг сензационно откри резултата чрез Перейра, който направи успешна добавка отблизо. Домакините дори можеха да удвоят, но Зюле поправи грешката на Хумелс и четвърт час преди края Серж Гнабри изравни резултата.

В 91-та минута Тим Лайболд изпорти дузпа за Нюрнберг, но и Байерн можеше да съжалява, защото дълбоко в добавеното време Кингсли Коман излезе сам срещу вратаря, но стреля в тялото му.

Така Байерн Мюнхен събра 71 точки на върха и води само с две на издънилия се вчера Борусия Дортмунд. Нюрнберг остава предпоследен с 19 точки и практически изпадна, защото е на пет пункта от мястото, което дава право на участие на бараж.


Срещата на стадион "Макс-Морлок щадион” очаквано започна с натиск на гостите, които контролираха играта и владееха топката най-вече чрез Тиаго Алкантара в центъра на терена. Вече бяха изминали десетина минути игра, когато Томас Мюлер спечели само корнер за своите след хубав пробив на Кингсли Коман.

Мюнхенци се опитваха по всякакъв начин да нарушат баланса на дефанзивния вал на техния противник.  Този път Коман пусна за Тиаго, който се втурна на необичайния за него пост по крилото, за да се стигне до неточен удар на Роберт Левандовски.

В средата на първата част Левандовски беше фаулиран пред наказателното поле и Давид Алаба се зае с изпълнението на прекия свободен удар. Матения успя да отклони топката в гредата, а Мюлер се провали в опита си за добавка.

Нов шут на Мюлер мина покрай целта, а след това германецът и Левандовски взаимодействаха добре, за да се стигне до точния удар на поляка, който обаче завърши в ръцете на Матения. При една от редките акции на франките се стигна до изстрел на Перейра, но той беше лишен от необходимата точност.

В 38-ата минута Джошуа Кимих имаше претенции за дузпа заради контакт с Евертон в наказателното поле на Нюрнберг, но реферът даде знак играта да продължи. Домакините отново показаха зъби и този път ударът на Ишак беше спасен от Свен Улрайх.

Сензационният момент настъпи три минути след почивката, когато Нюрнберг откри резултата. Свен Улрайх спаси удара на Льовен, но нямаше какво да стори при добавката на Перейра.

Нюрнберг сътвори бърза контра след това след грешка на Хумелс, но Никлас Зюле направи отличен шпагат. Преди да изтече час игра Байерн беше много близо до изравняването. Хамес Родригес изведе Леон Горецка сам срещу вратаря, но германецът стреля в обсега на Матения.

В 68-ата минута Байерн нацели още една греда! Този път Хамес Родригес завъртя топката майсторски от фаул и Матения подложи ръката си, след което получи помощ и от напречната греда.

Четвърт час преди края на редовното време логичното все пак се случи и Серж Гнабри изравни с технично изпълнение от въздуха след центриране на Кингсли Коман отляво.

В последната минута на редовното време реферътотсъди дузпа за Нюрнберг! Марграйтер беше фаулиран от Дейвис и франките получиха златен шанс да вземат трите точки. Лайболд обаче нацели дясната греда!

Драмата можеше да бъде още по-пълна дълбоко в добавеното време. Кингсли Коман беше изведен сам срещу вратаря на Нюрнберг, но стреля право в тялото му.


Нюрнберг - Байерн Мюнхен 1:1

1:0 Матеус Перейра – 48’

1:1 Серж Гнабри – 75’