Бившият национален селекционер на Германия Берти Фогтс е на мнение, че треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач заслужава почти същото признание като мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп.

Баварският колос е в график за дубъл, но критиките към наставника на тима не секват. Дори се говори, че Ковач няма да бъде треньор на Байерн и при триумф в Бундеслигата.

"Все още не искам да поздравява Байерн за титлата, защото мога да си представя тяхна загуба срещу РБ в Лайпциг. Тогава борбата за титлата отново може да се завърже", коментира Фогтс пред t-online.

"Но въпреки това трябва да отбележа, че пролетният дял на сезона е направо гигантски за Байерн. Те изоставаха с цели девет точки от Борусия Дортмунд, но сега дори имат преднина."

"Ако направим едно сравнение с Ливърпул, само вижте как е приветстван там Юрген Клоп. А при него има отново голяма вероятност да не спечели трофей. И аз се питам какво не е наред с германския футбол."

"Ковач заслужаваше да получи поне близко отношение до това, на което се радва Клоп в Англия. И причината е в този силен полусезон, който Байерн прави. Това е първата година на Нико в Мюнхен, а Байерн обновява състава. Не можеш да очакваш силни мачове през целия сезон", добави Берти.