Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач смята, че битката за титлата в Бундеслигата не е приключила, макар до края на сезона да има още едва два кръга, а баварците да водят с 4 точки пред втория Борусия Дортмунд.

Според хърватина обратите в полуфиналите на Шампионската лига трябва да са показали на него и играчите му, че място за отпускане няма.

"В живота си съм научил, че преди да празнуваш, трябва да си си свършил работата", каза Ковач и посочи мачовете от вторник и сряда.

Първо Ливърпул победи Барселона с 4:0, наваксвайки по този начин изоставане от 3 гола в първия мач, след което Тотнъм спечели като гост с 3:2 над Аякс, макар до 55-ата минута да изоставаше с 0:2 в срещата и с 0:3 в общия резултат.

"Както добре видяхме, футболът е луда игра и затова изважда от хората толкова много хубави и тъжни емоции", посочи той.

Според Ковач класирането на двата английски отбора, които отстраниха съответно Байерн и Борусия Дортмунд на осминафиналите, на финала в турнира е закономерно.

"Ако трябва да бъдем искрени, най-силната лига е тази в Англия. Парите са тези, които карат светът да се върти. Така стоят нещата и затова най-добрите играчи играят там", каза още хърватският специалист.