Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен играе последните си мачове с червения екип, което важи и за дългогодишния му колега Франк Рибери.

Култовият дует "Робери" напуска баварския колос в края на сезона, а в Мюнхен все още не са наясно с техните наследници. Холандецът изкара 10 сезона на стадион "Алианц Арена", а французинът - 12.

Към момента изглежда, че титулярните крила от лятото ще бъдат Серж Гнабри и Кингсли Коман. Именно двамата получиха ценни съвети от "лалето".

"Ако трябва да говорим за играчите на нашите постове, то мога да кажа, че Серж и Кингсли са много добри момчета. Те искат да се подобряват, да покажат какво могат и затова работят усърдно. Освен това са силни характери. Надявам се да се развият още повече и да имат важна роля в Байерн", каза Робен.

"Надявам се с цялото си сърце двамата да успеят да ни наследят достойно. Но за целта те трябва да придобият нужния опит, да работят много здраво, никога да не изпитват задоволство и постоянно да търсят начини да стават все по-добри", допълни своята тирада Робен.